Wonen, werken en leven in Borne

Borne ligt centraal in de regio op de kruising van stedelijke agglomeratie en het groene hart van Twente. Samen met de dorpen Hertme en Zenderen telt de gemeente ruim 22.000 inwoners. De geografische ligging van Borne biedt de gemeente op diverse terreinen goede ontwikkelingsperspectieven.

 

De kracht van Borne zit niet in grootstedelijke allure, maar juist in kwaliteit, korte lijnen en goed contact met de burgers. De relatieve kleinschaligheid zorgt ervoor dat Borne oog heeft voor maatschappelijke ontwikkelingen en dat burgers en bestuur wederzijdse betrokkenheid tonen.

 

Deelname aan Netwerkstad Twente is erg belangrijk voor de gemeente Borne. Door nauw samen te werken met partners Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal profiteert Borne volop van de uitgebreide mogelijkheden van Netwerkstad Twente, terwijl de gemeente haar eigen identiteit kan behouden.

 

Wonen

De centrale ligging, goede voorzieningen en nabijheid van mooie natuur zorgen ervoor dat het in Borne prettig wonen is. Op de grens Hengelo-Borne realiseert de gemeente de nieuwbouwlocatie Bornsche Maten met zeer uitgebreide mogelijkheden voor koop of zelfbouw. Borne is voor veel Twentenaren een geliefde woonlocatie. Zeker omdat de gemeente zich kenmerkt door goede onderwijsvoorzieningen en een veelvoud aan sportaccommodaties, variërend van sportparken, tennis- en squashbanen tot een overdekt zwembad. In het sfeervolle centrum is het prettig winkelen. De diversiteit in winkels en het gratis parkeren in het centrum worden hoog gewaardeerd.

 

Ondernemersklimaat

Borne kent naast Westermaat-De Veldkamp nog de locatie Molenkamp en kantorenlocatie Stroom-Esch. Samen met de centrumondernemers zijn ze verenigd in de Bundeling Bornse Ondernemers. Kik hier voor de link. Borne kent een accountmanager voor bedrijven. Deze functie omvat het bevorderen van de contacten tussen overheid en bedrijfsleven. Samen optrekken is daarbij het uitgangspunt. Mede hierdoor is het mogelijk gebleken het bestaande bedrijventerrein te revitaliseren en het kernwinkelgebied te moderniseren.

 

Bereikbaarheid

Borne ligt tussen de steden Hengelo en Almelo en is per trein, per bus en met de auto goed bereikbaar. Elk kwartier stopt de trein Enschede - Zwolle in Borne. In Hengelo of Almelo zijn er perfecte aansluitingen op intercity’s naar iedere bestemming in Nederland. Daarnaast is er een grote P&R locatie direct bij het station. Per auto is Borne bereikbaar via de A1 en A35 en kent twee aansluitingen op het Rijkswegennet.