Aanleg zuidelijke randweg gestart

Maandag 18 april kon de symbolische starthandeling plaatsvinden van de aanleg van de zuidelijke randweg door BAM Infra. De zuidelijke randweg dient als extra ontsluitingsweg voor bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp, maar ook als calamiteitenroute voor het geval de snelwegen A35 en A1 niet of slecht berijdbaar zijn.

 

Half oktober gereed

Met het verplaatsen van de eerste schep zand met een graafmachine verklaarde wethouder Herman Mulder namens gemeente Borne de aanleg voor gestart. Naar verwachting rijden eind dit jaar de eerste auto’s over de zuidelijke randweg.

 

Herman Mulder noemde de 18 april een ‘bijzonder moment’. Toen hij in 2010 als wethouder in Borne begon waren de plannen net gestart. “We zijn nu zes jaar verder. Er is in al die jaren veel gecommuniceerd en afgestemd. Nog steeds zijn er wensen van omwonenden en dat is terecht, maar ik denk dat we het proces zorgvuldig hebben doorlopen.”

 

Spreekuur BAM Infra

De periode oktober tot en met december wordt gebruikt voor het inrichten van de weg en zijn omgeving, bijvoorbeeld met nieuwe bomen en struiken. “Net zoveel vierkante meters groen als we nu weghalen, komt er ook weer bij”, beloofde Sjoerd Wartena, projectleider van BAM Infra. “Het wordt een hele mooie weg.” Elke woensdagmorgen houdt BAM spreekuur aan de Hosbekkeweg 3. Van 10.00 uur tot 11.00 uur kan iedereen daar terecht. “Als er vragen zijn, kom naar ons toe.”

 
geplaatst op 03 mei 2016