Nieuwe huisstijl voor De Veldkamp

Welkom op de nieuwe site van bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp. Het bedrijventerrein wordt door de gemeente Hengelo en Borne samen ontwikkeld. Het gezamenlijke bedrijventerrein behoorde oorspronkelijk tot een grote uitleglocatie met de naam Bedrijventerrein Buren. Deze uitbreidingslocatie zou langs de A1 tot aan knooppunt Buren gerealiseerd worden. Twenste gemeenten hebben een aantal jaren terug gezamenlijk de hoeveelheid bedrijfsgronden naar beneden bijgesteld. Terreinen die bouwrijp zijn en geschikt voor uitgifte vielen daar niet onder. 

 

Bedrijventerrein De Veldkamp is juist vanwege de ligging een uniek bedrijventerrein. Nu de aansluiting is gevonden met de overige terreinen van Westermaat ontstaat er een groot gebied aan bedrijvigheid met de A1 als belangrijkste verkeersader. Een ronde door deze deellocaties geeft een goed beeld van de bedrijvigheid met ten westen van de Bornsestraat bedrijven als Dura Vermeer, RTV Oost en het Hengelose stadskantoor. Ten oosten het grote aanbod aan keuken-, badkamerzaken, autogarages en de Odin-groep. Over de A1 richting Borne, rechts Westermaat Campus en Express met o.a. Eaton en links Westermaat Plein met de megastores. In de het verlengde van de Amerikalaan zullen de komende jaren nieuwe bedrijven zich vestigen op Westermaat De Veldkamp. 

 

Transport en distributie

Een krachtveldanalyse heeft tot resultaat geleid dat Westermaat De Velkamp uitermate geschikt is voor bedrijven uit de sectoren distributie, opslag en logistiek.  De ligging van Westermaat De Veldkamp, direct aan de A1 en in het hart van Twente, maakt dat de locatie in de belangstelling staat bij logistieke bedrijven. Bedrijven die internationaal transport of overslag bieden en bedrijven die de regionale markt bedienen. Verder zal het bedrijventerrein ruimte bieden aan bedrijven die in de nabijheid willen zijn van de grote bedrijven die reeds gevestigd zijn op Westermaat.

 

Bereikbaarheid

Het bedrijventerrein is bereikbaar via de Amerikalaan. Inmiddels is besloten het terrein ook ten westen te onstluiten met een eigen toe- en afrit bij Borne West. Westermaat De Veldkamp wordt daarmee direcht bereikbaar vanaf de A1 en A35.
De nieuwe randweg vormt een onderdeel van een grotere randwegenstructuur die het provinciale verkeer om Borne moet leiden in plaats door het dorp. De aanleg van de Zuidelijke randweg is procedureel in gang gezet. Binnen twee jaar wordt begonnen met de werkzaamheden..

 

 
geplaatst op 04 september 2014