Tweede ontsluitingsweg voor De Veldkamp

De Bornse gemeenteraad heeft 26 juni ingestemd met het bestemmingsplan van de Zuidelijke randweg. Met de realisatie van deze weg komt er een verbinding tussen het kruispunt van de Bornsestraat (Ikea) naar de afslag Borne-West.

 

De nieuwe verkeersader wordt aangelegd in het verlengde van de Amerikalaan. Deze gaat nu bij Ikea rechtdoor en eindigt na de Burentunnel in het bedrijventerrein. Met een ontsluiting aan de westzijde van Borne is er een doorgaande route die het verkeer van en naar Westermaat reguleert en bedrijventerrein De Veldkamp aan beide zijden ontsluit. De Zuidelijke randweg vormt in het bedrijventerrein een dermate belangrijke route dat ondernemers met belangstelling kijken naar aangrenzende kavels om straks op een goede zichtlocatie hun bedrijfspand te kunnen realiseren.

 

Binnenkort wordt het bestemmingsplan ter inzage gelegd. Medio 2015 gaat de eerste schop in de grond, tenzij bezwaarprocedures voor vertraging zorgen.

Op dit kaartje is te zien hoe de weg aansluit op de Amerikalaan (rechts), parallel loopt aan de A35 met een tunnel in de Deldensestraat en linksboven aansluit op de afslag Borne-West en Hosbekkeweg en Azelosestraat.

 
geplaatst op 27 juni 2014