Dutch-Shape breidt uit op Westermaat De Veldkamp

Midden tussen de mallen voor de vliegtuigindustrie tekenden directeur Guus Engelen namens Dutch-Shape (rechts op de foto) en wethouder Michel Kotteman namens gemeente Borne donderdag 26 november de koopovereenkomst voor een perceel van 2.300 vierkante meter op bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp. De kavel naast de huidige bedrijfslocatie  aan de Walserij in Borne biedt  Dutch-Shape mogelijkheden om flink uit te breiden.

 

‘Door daar nu al op te anticiperen met een fikse uitbreiding, voorkomen we dat ruimtegebrek straks een remmende factor gaat worden,’ vertelt Guus Engelen. ‘En door te groeien blijven we ook in de toekomst een interessante partner voor onze klanten. Nu de koopakte voor de grond is ondertekend, kan al begin januari een start gemaakt worden met de bouwwerkzaamheden. De oplevering van de nieuwe productiehal vindt dan plaats medio 2016’.

 

De uitbreiding van Dutch-Shape op Westermaat De Veldkamp is een opsteker voor gemeenten Borne en Hengelo. ‘Wij hopen dat de dit mooie bedrijf samen met hun buren Nijwa Groep en Weijzig Automotive een aanzuigende werking heeft op andere bedrijven,’ aldus wethouder Kotteman. ‘Bovendien verbetert de bereikbaarheid van deze ontwikkellocatie nog verder wanneer wij in de loop van 2016 de Zuidelijke Randweg in gebruik nemen.’

 

Over Dutch-Shape
Dutch-Shape ontwerpt en produceert fixtures en mallen voor de aerospace- en automotive-branche, waarmee grote en complexe composietdelen vervaardigd kunnen worden. Daarnaast is Dutch-Shape gespecialiseerd in 3D-vormen en complexe of grote constructies en legeringen die moeilijk machinaal te bewerken zijn. Op de klantenlijst van Dutch-Shape prijken onder andere internationaal gerenommeerde namen als Boeing, Airbus, Fokker Technologies en Saab.

 
geplaatst op 27 november 2015