Burentunnel geopend

Donderdag 1 april hebben wethouder Nico Lansink Rotgerink van Borne en wethouder Gerard ter Ellen samen met Pro Rail, Hegeman bouw en de firma Ordelmans de Burentunnel geopend. Het viaduct in de Amerikalaan is de toegangsweg tot bedrijventerrein De Veldkamp.

 

In een sfeervolle accommodatie op het nabij gelegen parkeerterrein waren zo’n honderd gasten aanwezig, waaronder veel omwonenden en ondernemers. Gastheer Willem Gunneman introduceerde de betrokken sprekers, afgewisseld met een vrolijk intermezzo.

 Het viaduct in de Amerikalaan is van essentieel belang om De Veldkamp te ontsluiten. De verwachting is dat met doortrekking tot aan de afslag Borne-West, zowel de Veldkamp als Westermaat-Plein, van twee kanten goed bereikbaar zal zijn.

 

In aanwezigheid van alle gasten openden de vijf betrokken partijen op segway’s de Burentunnel, waarna er geproost werd. Aansluitend was er een hapje en een drankje.

 

De Amerikalaan is nog niet open voor doorgaand verkeer. Vanwege de lange vorstperiode is er wat vertraging ontstaan in het tegelwerk. De verwachting is dat in mei van dit jaar de weg helemaal klaar is.

 
geplaatst op 02 april 2010