Topjaar voor Westermaat De Veldkamp

4,5 hectare verkocht

 

"Het gaat hard met de verkoop. We sluiten 2017 uitstekend af", aldus wethouder Michel Kotteman over bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp. In nog geen week tijd zijn er drie koopovereenkomsten gesloten met Hoffmann Quality Tools, Jonkman Coating en Nijwa Groep. "Allemaal grote bedrijven die doelgericht voor een plek op het bedrijventerrein tussen Borne en Hengelo hebben gekozen." In totaal komt de verkoop daarmee in dit jaar op 4,5 hectare.

 

Met name de ligging van het 29 hectare grote bedrijventerrein is volgens de Bornse wethouder reden voor bedrijven om zich te willen vestigen op Westermaat De Veldkamp: "Centraal gelegen, langs de snelweg en met een goede ontsluiting door onder andere de Zuidelijke Randweg." Dat beaamt ook wethouder Mariska ten Heuw van de gemeente Hengelo: "De economie trekt aan. Bedrijven kunnen groeien en nieuwe initiatieven ontplooien. Westermaat De Veldkamp biedt ruimte en mogelijkheid. Het is mooi om te zien dat we deze bedrijven met lokale binding kunnen faciliteren in hun ambities. "

 

Hoffmann Quality Tools: ‘Zichtlocatie’

Algemeen directeur Henry Blom van Hoffmann Quality Tools tekende maandag 18 december de koopovereenkomst voor een kavel van 5000 vierkante meter. In de zomer van 2019 hoopt de Nederlandse vestiging van de Duitse Hoffmann Group de deuren te openen aan de Amerikalaan. Op de zichtlocatie wil de leverancier van kwaliteitsgereedschap een experience centre realiseren, met ruimte voor trainingen en demonstraties.

 

Jonkman Coating: ‘Goede bereikbaarheid’

Ook Jonkman Coating heeft woensdag 20 december officieel getekend voor een nieuwe vestiging op Westermaat De Veldkamp. "We waren op zoek naar een kavel van 20.000m² die voldoet aan onze wensen, zoals goede bereikbaarheid vanaf de snelweg en in de buurt", zegt directeur Harmen IJdema. "Met name vanwege het feit dat al onze medewerkers in de nabije omgeving wonen. En dat op een mooie zichtlocatie! Aan al deze voorwaarden voldoet alleen Westermaat De Veldkamp. We kunnen hier een toekomstbestendig bedrijf realiseren, waarbij we diverse duurzame maatregelen en bedrijfsprocessen kunnen in- of doorvoeren." Jonkman Coating hoopt in de tweede helft van 2019 haar deuren te openen.

 

Nijwa Groep: ‘Welkom op prachtlocatie’

Als derde in de rij tekent Nijwa een overeenkomst, om uit te kunnen breiden op Westermaat De Veldkamp. Eind 2015 opende hier Volvo Trucks en Renault Bedrijfswagen dealer Nijwa Groep een nieuwe vestiging. Hier worden nieuwe en gebruikte trucks en bedrijfswagens verkocht en kan men terecht voor verhuur, APK en truck- en traileronderhoud. "We willen onze bedrijfsactiviteiten en service graag uitbreiden, waarbij we een Energy Hub willen realiseren met alternatieve en duurzame brandstoffen", aldus directeur Erik Schiphorst. "We zijn blij dat we dat op deze plek kunnen doen. Want we zitten op een prachtlocatie en verwelkomen onze nieuwe buren van harte!"

 
geplaatst op 22 december 2017