Kaeser Compressoren bouwt nieuw pand

Kaeser Compressoren B.V. gaat verhuizen naar Westermaat De Veldkamp in Hengelo/Borne. De grond is inmiddels aangekocht en het bouwteam is volop aan de slag met de uitwerking van de plannen.

 

KAESER Compressoren B.V. is een dochteronderneming van de Duitse KAESER Kompressoren SE, één van de grootste fabrikanten ter wereld van compressoren en producten op het gebied van geavanceerde persluchtsystemen. Kaeser is een familiebedrijf met de hoofdvestiging in Coburg (Beieren) en is wereldwijd actief in meer dan 100 landen. Wij onderscheiden ons door in elke situatie de beste ‘Total Cost of Ownership’ oplossing te bieden: een passend systeem met een lager energieverbruik en een hoger rendement over de gehele levensduur.

 

Directeur Jos Tijink geeft aan dat het bedrijf de afgelopen jaren een gestage maar constante groei heeft doorgemaakt. Mede door de brede aandacht voor energiebesparing en verduurzaming de laatste jaren, komen de energiezuinige oplossingen van Kaeser steeds meer naar voren als de beste investering. Wellicht zelfs mede door de crisis hebben veel bedrijven besloten om juist meer geld uit te geven aan de voorkant om zodoende over een periode van 15 jaar voordeliger uit te zijn. Bovendien helpt het bedrijven om hiermee te voldoen aan de toenemende eisen van de overheid voor het beperken van het energieverbruik en de uitstoot van CO2.

 

Door de groei van de afgelopen jaren is het huidige pand aan de Generatorstraat in Hengelo te krap geworden voor de medewerkers. De nieuwbouw biedt het bedrijf daarnaast veel meer mogelijkheden ten aanzien van scholing en demo’s van nieuwe producten en systemen. De planning is om in de zomer van 2017 te gaan verhuizen.

 
geplaatst op 09 juni 2016