Bouw Hoffmann Quality Tools BV van start

De bouw van Hoffmann Quality Tools BV op Westermaat De Veldkamp is gestart. Woensdag 4 ging symbolisch de ‘eerste schop in de grond’.


Het inmiddels 100 jarige familiebedrijf is aan de Platinastraat in Hengelo dusdanig uit haar jasje gegroeid. Het van origine Duitse bedrijf was daarom al enige tijd op zoek naar een nieuwbouwlocatie. Op de zichtlocatie aan de Amerikalaan wordt op een kavel van 5000 vierkante meter een hypermodern kantoorpand gebouwd met een kenmerkende transparante uitstraling.

Experience centre
De Hoffmann Group, waar Hoffmann Quality Tools BV onderdeel van is, is leverancier en systeempartner op het gebied van industrieel kwaliteitsgereedschap. Inmiddels actief in meer dan 50 landen wereldwijd. In het ruim 3000 vierkante meter grote pand aan de Amerikalaan op Westermaat De Veldkamp wil de leverancier van kwaliteitsgereedschap een experience centre realiseren, met ruimte voor trainingen en demonstraties.

 

Daarnaast krijgt het pand trainingsruimtes, met plek voor ca. 100 personen. In het gebouw wordt verder ruimte gecreëerd voor een logistiek centrum met twee docks, waarvan één voor het aankoppelen van containers kan worden gebruikt.

 


Het te bouwen pand voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Zo wordt het pand voorzien van een geavanceerd (gasloos) installatiesysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van bodemwarmte en -koeling, dit in combinatie met zonnepanelen. Het ontwerp is zelfs modulair zodat, mocht dat nodig zijn, functies van ruimtes met minimale ingrepen kunnen worden gewijzigd.

 

V.l.n.r. Wethouder Gerard Gerrits (Hengelo), Senior Director Sales Entities Foreign Countries Hoffmann Group Alejandro Menguel, algemeen directeur Hoffmann Quality Tools BV Henry Blom, burgmeester Gerard van den Hengel (Borne) en wethouder Michel Kotteman (Borne).

Foto: Marco Kuijpers van Masterphoto

 

 
geplaatst op 09 september 2019