Dutch-Shape verhuist van Rijssen naar Borne

Dutch-Shape is een ontwerper en fabrikant van werktuigbouwkundige productiemiddelen en mallen voor de luchtvaartindustrie. Na de oprichting in 2006 heeft Dutch-Shape zich zeer snel ontwikkeld tot een toeleverancier voor gerenommeerde merken zoals Boeing en Airbus. De snelle groei van het bedrijf heeft directeur Guus Engelen doen besluiten uit te kijken naar een passende bedrijfslocatie. Die is gevonden aan de Walserij op de Hengelose en Bornse ontwikkellocatie De Veldkamp.

 

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de verhuizing in volle gang. Het is de bedoeling half oktober operationeel te zijn in Borne. In januari moet het volledige productieproces zijn verplaatst van Rijssen naar de nieuwe locatie aan de A1. “Een hele goede locatie voor ons”, zegt Guus Engelen. “Het pand in Borne geeft Dutch-Shape de ruimte voor verdere groei.”

 

Hoogwaardige technologie

De technische ontwikkeling in de luchtvaartindustrie en de opkomende economieën zorgen voor een gestage groei van Dutch Shape. De mallen die Dutch-Shape maakt zijn hoogwaardige technologie. Een stukje verbetering in de aerodynamica van een vliegtuig bespaart in brandstofverbruik. Voor westerse maatschappijen als Boeing en Airbus ontzettend belangrijk, maar ook Russische en Chinese maatschappijen willen concurrerend zijn en hebben steeds meer behoefte aan complexe of grote precisieonderdelen gemaakt van composiet.

Dutch-Shape heeft twee vestigingen. In Twente de hoofdlocatie met productie. De vestiging in Odijk (bij Utrecht) doet de engineering. Met de bedrijfsverplaatsing van Rijssen naar Borne verhuizen de 35 medewerkers mee. Guus Engelen: “Veel van onze vakmensen zijn woonachtig in de drie grote steden Hengelo, Almelo en Enschede. Voor hen komt het werk een stukje dichterbij huis, maar ook het werven van nieuw technisch personeel is vanuit de nieuwe vestiging een stuk eenvoudiger. We verwachten op korte termijn al extra mensen nodig te hebben.”
 

Belangrijke impuls

“De komst van Dutch-Shape naar Borne is positief voor het ondernemersklimaat in Borne en zeker een impuls voor bedrijventerrein De Veldkamp”, aldus wethouder Michel Kotteman. “De laatste jaren zijn moeizaam geweest voor een ontwikkellocatie als De Veldkamp. We bespeuren de laatste tijd meer beweging en interesse voor het bedrijventerrein. De komst van Dutch-Shape leidt ertoe dat meer bedrijven De Veldkamp gaan beschouwen als een goede bodem voor toekomstige groei.”

Kijk voor meer informatie ook op www.dutch-shape.nl

 

 
geplaatst op 19 augustus 2013