Nijwa Groep vestigt zich op Westermaat De Veldkamp

De Nijwa groep met 9 vestigen in het noorden en oosten van Nederland gaat een nieuw bedrijfspand bouwen op Westermaat De Veldkamp voor twee divisies. Onlangs ondertekende de directie de koopovereenkomst voor 2,6 hectare aan de A1 van het bedrijventerrein. De Nijwa Groep kiest voor deze locatie om nog proactiever en klantgerichter op de veranderingen in de markt te anticiperen. Vrijdag 5 december onthullen directeur Erik Schiphorst en president commissaris Freddy Nijhof samen met de wethouders Mariska ten Heuw (Hengelo) en Michel Kotteman (Borne) het bouwbord op de nieuwe locatie.

 

Met een centrale ligging in Twente en bij het knooppunt A35 en de A1 is de nieuwe vestiging makkelijk te bereiken voor iedereen. Een strategische locatie voor de klanten van Nijwa Groep waar efficiency een belangrijke factor is. Bij de invulling van de nieuwe vestiging staan de wensen van klanten en medewerkers voorop. Erik Schiphorst: “Met een efficiënte inrichting van de werkplaatsen, voorraadruimtes en kantoren wordt er voor gezorgd dat er de best mogelijke service aan trucks, trailers en bestelwagens wordt geboden”. Omdat het bedrijf verwacht te groeien is er bij de aankoop van 2,6 hectare ook een optie genomen op 1,3 hectare bedrijfsgrond naast de aangekochte kavel.

 

Meer belangstelling

De Hengelose en Bornse wethouders zijn blij met de komst van de Nijwa Groep. Mariska ten Heuw: “Bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp is onlangs opnieuw gepositioneerd. De unieke ligging  in het hart van Twente en met ontsluiting aan de A1 en A35 maakt de locatie bijzonder voor de bedrijfstak distributie, opslag en transport. Het feit dat een grote Twentse ondernemer zich hier gaat vestigen is een impuls voor de toekomst van het terrein”.  De Bornse wethouder Kotteman vult aan dat er op dit moment met meer partijen gesprekken lopen. “We hebben er vertrouwen in dat er weer beweging in de markt zit. Een bedrijf als Nijwa is voor anderen van meerwaarde om op hetzelfde terrein gevestigd te willen zijn”.

 

Nijwa Groep

De Nijwa Groep is officieel Volvo Trucks dealer, Renault Trucks servicedealer en dealer voor Renault Trucks lichte bedrijfswagens. Begin 2013 heeft Volvo Group Trucks besloten om de dealernetwerken van Volvo Trucks en Renault Trucks te integreren. Door deze integratie wil Volvo Group landelijk onder andere de kwaliteit van de dienstverlening aan de gezamenlijke klanten verbeteren. De nieuwe Nijwa-vestiging op Westermaat De Veldkamp wordt dan ook een volledige Dual Brand vestiging waarin de Nijwa Volvo Trucks vestiging uit Oldenzaal en Nijwa Renault Trucks vestiging uit Hengelo (voormalig Peters Bedrijfswagens) samenkomen.

 

In het nieuwe pand wordt het Nijwa Total Truck concept verder uitgerold met activiteiten zoals onder andere de verkoop van Volvo trucks, Renault trucks en bestelauto’s, verhuur van vrachtwagens, APK en truck- en traileronderhoud.

 

Daarnaast krijgt de nieuwe vestiging ook een groot parkeerterrein voor de verkoop van gebruikte vrachtwagens. Nijwa Used Trucks is in Oldenzaal uit haar jas gegroeid. En met een makkelijk te bereiken plek langs de A1 en A35 staan ook de internationale klanten van Nijwa Groep centraal in de keuze voor de locatie van de nieuwe vestiging.

 

De bouw van het bedrijfspand start naar verwachting begin 2015.

 
geplaatst op 28 november 2014